Изборът на Видин! БСП печели в най-бедният район на Европа, ДПС „окупира“ Северозапада (видео)

Изборът на Видин! БСП печели в най-бедният район на Европа, ДПС „окупира“ Северозапада (видео)

Oкончателното преброяване на бюлетините сочи: Над 32,08% за БСП, следвани от ГЕРБ с 30,74%.

Първи коментар на резултатите направи за Видин Вест Димитър Велков, а цялото интервю може да видите в петък от 18:00 часа в предаването Темите.

Изборите приключиха, секциите предадоха бюлетините, а резултатите вече видяха бял свят.
Видинско избра социалистите за по-добрата политическа сила в областта за тези избори. 32,08% от хората в региона задраскаха номер 18 вчера, а тези които избраха номер дванадесет бяха 30,74 на 100.

„Отново област Видин се представи най-добре. Ние сме втори по резултат в страната, което е оценка за качеството на структурите, за нивото, което има БСП, за това, че лявата идея е жива и актуална,“ каза председателят на областната и общинска структура на столетницата във Видин-Димитър Велков.

Не така стоят нещата в самият Видин. Избирателите гласували за ГЕРБ по наши изчисления са малко над 3100, а тези за БСП са малко над 3000, което прави управляващите победители за Евровота в града. ГЕРБ печелят още и в Бойница, Ружинци и Ново Село.

„Може би нашите симпатизанти и членове подцениха важността на тези избори и се надявам да си вземат поука от това, защото все пак ГЕРБ спечелиха тези избори на Национално ниво, с не малка разлика“, каза още Велков.

И още: ДПС на Ахмед Доган се превръща във водеща политическа сила в Димово и Грамада, в Ружинци партнията е на второ място след ГЕРБ.

„За нас буди това доста голямо недоумение“, каза пред камерата на Видин Вест Димитър Велков.


Гласовете на ДПС в Северозапада основно излизали от секциите в ромските квартали.

„В 22-ра секция в Арчар например, за БСП има 6, за ГЕРБ 10, за ДПС над 220 гласа“, допълни още лидерът на социалистите във Видин.

Подобни са цифрите и в квартал Нов път във Видин.

„Това буди много въпроси за честността на изборите“, коментира още Димитър Велков.

Със сигурност политическите ръководства тепърва ще продължат своите анализи. А този петък в Темите на Видин Вест, ние ще Ви ги покажем.

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder