Бум на кокаин менте

Бум на кокаин менте

Бум на кокаин менте се пласира в момента на абитуриентите. Вместо кока дилърите им пробутват смес от лекарства за язва и други безвредни илачи, а наркотикът е в почти неуловимо количество. За сметка на това обаче цената е надута като за абитуриентски бал – 130-140 лв. за доза. Това разкриха от МВР, пише в. „Телеграф“.

„Пласьорите са сложили зрелостниците на лечебна програма“, коментират криминалисти, които работят по линия на наркоразпространението.

Дилърите са се изхитрили и пласират коката близо до дискотеки и ресторанти, в които празнуват абитуриенти. Представят го като „доставка на място“, наричат дрогата „бърза пица“. „Обикновено целят децата да са вече развеселени и по този начин избягват някой да засече, че пробутват абсолютно менте. Това от една страна е добре за самите зрелостници, защото не се тровят“, смятат разследващи. Те са категорични, че няма отстъпка от редовната цена на белия прах, която е около 120 лв., дори напротив. Повечето дилъри знаят, че за завършващите родителите са развързали кесиите и не правят отстъпки. В случай че някой договори по-голямо количество, се удря в чистотата на наркотика, просто се добавяло повече ранитидин, с който се лекува язва, засекли са ченгетата.

Най-куриозното е, че броят на хванати и после освободени дилъри без никакви последствия, е нараснал драстично по време на баловете, сочат данните на МВР. Имало случаи, при които ченгетата смятали категорични, че са изловили например няколко дози кока, а реактивите на тестерите не отчитали абсолютно нищо.

„Тези ментета се пробутват вече на абитуриентите, които за бала са решили да пробват наркотика и нямат представа от последствията“, смятат полицаи.

Другата редовна практика била да се продава синтетичен китайски кокаин, който наподобявал по усещане истинския, но бил на тройно по-ниска цена

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder