Топ вести
Гешев след акцията в Божурище: Краде се много и се краде нагло

Гешев след акцията в Божурище: Краде се много и се краде нагло

Слухът, че антикорупционната комисия е умряла, е преждевременен. Кметовете в страната продължават да не разбират, че ако познават местния съдия или прокурор, или шеф на полицията, това не ги прави недосегаеми. Те продължават да не слушат какво им се говори и че ситуацията е променена, и че няма значение от коя политическа сила. Това е принципната ситуация в цялата страна.

Това коментира заместник-главният прокурор Иван Гешев след проведената акция срещу кмета на Божурище. Разследването е по сигнал от председателя на общинския съвет в общината, подаден пред месеци.

Краде се много и се краде нагло, каза Гешев.

В конкретния случай разполагаме с информация за продажбата 4 имоти, които е трябвало да бъдат ползвани от жителите на община Божурище. В резултат на манипулирани търгове са продадени за 160 хиляди лева. Реалната им стойност е около 8 милиона лева.

Купувачите са 4 – три търговски дружества и висш магистрат, следовател от Национална следствена служба.

Кметът Георги Димов беше изведен с белезници от сградата на общината. Пред събралите се журналисти той каза, че вярва на институциите и е атакуван от опозицията, която няма какво друго да направи.

Действията по разследването се извършват под контрола на специализираната прокуратура и със съдействието на антикорупционната комисия. Разследването продължава.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder