Топ вести
Бангладеш обвини 16 души за шокиращото убийство на Рафи

Бангладеш обвини 16 души за шокиращото убийство на Рафи

16 души са обвинени в Бангладеш в шокиращо убийство на 19-годишно момиче, което бе изгорено живо, след като се оплакало от сексуално малтретиране, предаде Би Би Си.

Нусрат Джахан Рафи, 19 г., бе залята с керосин и запалена на покрива на нейното ислямско училище на 6 април, дни след като е подала жалба за секс тормоз.

Директорът на училището Сирадж Уд Дула, от когото Рафи се е оплакала, също е сред обвинените. Полицията заяви, че той е поръчал убийството от затвора, когато тя отказала да оттегли обвиненията си срещу него. Според органите на реда, подготовката приличала на „военен план“.

Случаят предизвика масови протести в Бангладеш и хвърли светлина върху уязвимостта на жертвите на сексуално насилие в азиатската страна.

Рафи е подала жалба в полицията срещу Дула в края на март и той бе арестуван. На 6 април тя била на училище за матура, когато била подмамена на покрива и запалена от група хора с бурки. Те искали да изглежда като самоубийство, но Рафи успяла да даде показания преди да почине на 10 април.

Разследващите настояват за смъртно наказание за всички обвинени за смъртта на момичето.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder