Топ вести
Бизнесмен разкри подробности за търга за продажбата на 4 терена в Община Божурище

Бизнесмен разкри подробности за търга за продажбата на 4 терена в Община Божурище

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение на кмета на Община Божурище Георги Димов.

След вчерашната акция на Спецпрокуратурата, служители на Антикорупционната комисия и СДВР в община Божурище, кметът Георги Димов беше задържан за 24 часа. Той е разследван за длъжностно престъпление. Става въпрос за продажба на 4 терена, които са били частна общинска собственост. Заедно с Димов бяха задържани още негова заместничка и секретарката на общината.

Продадени са на занижени цени на близки до кмета хора, сред, които баща му и бивш следовател в Националното следствие.

Бизнесменът от Божурище Асен Гагов сподели пред Нова тв, че обявата за търга престояла на сайта на общината само 20 минути, вместо законно установения срок от 10 дни. „Търгът беше видим на сайта на общината на 7-ми, в 12.40 часа. До 13 часа можеше да се закупят документи”, обясни той. „Дъщеря ми всеки ден проверяваше сайта на общината. Беше обявен търг с първоначална цена 1,6 лв. за кв.м., което ни се видя много евтино, защото в района земите вървят от 20 евро до 50 евро на кв. м. До тези имоти, преди три месеца фирма купи 8 дка земя от общината за 860 хил. лв.“, каза още той.

Бизнесменът допълни, че местни фирми не са успели да участват в търга, а само такива, които са били приближени до кмета на община Божурище. Бизнесменът каза още, че веднага е подал сигнал до председателя на общинския съвет в града Георги Димитров и е завел дело.

„Ние се опитваме да направим каквото можем. Защото кметът вече се е разпоредил с имотите”, коментира адвокатът на хората, които не са допуснати до търга, Марин Пандов. Според него, кметът е пренебрегнал повелята на закона с разпореждането на имотите.

Според бившия общински съветник Йордан Иванчев тези имоти са били прехвърлени от Министерството на отбраната. А преди този търг се е провел и такъв за общинска аптека. Тогава също се е разразил скандал. Наложило се той да бъде проведен отново.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder