Кметът на Божурище със заем от 1 милион лева

Кметът на Божурище със заем от 1 милион лева

През октомври 2018 г. кметът на община Божурище лично внесъл в общинския съвет предложение за продажба на 4 имота, чрез търг с тайно наддаване.

Това обявиха по време на брифинг от прокуратурата във връзка с разследването и ареста на кмета на Божурище Георги Димов.
Имотите се намират в землището на село Гурмазово.

От прокуратурата заявиха, че много граждани от община Божурище започнали да проверяват в сайта на общината как могат да подадат документи за търга.
Те се свързали с председателя на общинския съвет и го информирали, че на сайта на общината се появила обява с необходимите документи. Срокът за подаването им, обаче, изтичал още същия ден.

Това довело до невъзможност желаещите да подадат документи.

В хода на досъдебното производство е установено, че зам.-кметът и началник отдел „Общински имоти“ са подписали протоколи, залепили обяви, за да ги виждат гражданите, но такива обяви изобщо не са оставени на таблата.
Кметът е теглил кредит от банка в размер на 1 милион лева, годишната му заплата е 22 000 лв, оповестиха от прокуратурата. Той имал и взет на лизинг автомобил.

Кметът е задържан за 72 часа, спрямо него ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение и ще бъде поискано отстраняване от длъжност. На кмета ще бъде повдигнато обвинение за длъжностно присвояване.

Отстраняване от длъжност ще бъде поискано и за зам.- кметът на общината.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder