Пътуваща изложба и „Щуроландия“ във Видин за Деня на детето

Пътуваща изложба и „Щуроландия“ във Видин за Деня на детето

Изложбата се проведе в музей „Кръстата Казарма“ и е под надслов DANUrB. Изложбата е част от проявите, посветени на 1 юни – Международния ден на детето и месеца на река Дунав. Организатор е Туристически Клъстър „Български пътеводител“ и е под патронажа на кметовете на Община Видин и на Община Калафат.

На събитието присъстваха и заместник областният управител на Област Видин Анжело Методиев, председателят на Управителния съвет на Туристическия Клъстър Десислава Йорданова, представители на Община Калафат, гости от Унгария и граждани на Видин.
Огнян Ценков откри изложбата с думите: “Имам удоволствието да приветствам всички дошли да разгледат пътуващата изложба. Радвам се, че тя се провежда в музея, който е една от културните забележителности на нашия град. Искам да поздравя всички участници и партньори в този проект. Благодаря на нейните организатори, че ни дават възможност да станем свидетели на един по-различен поглед върху историята на река Дунав, на държавите и хората по поречието й, на техните културни традиции и на тяхната история. Община Видин и Община Калафат винаги са се включвали заедно в различни събития, а днешното е само един пример за това. Използвам хубавия повод да честитя празника на децата, които присъстват тук и да бъдат много здрави и щастливи“ – каза кметът и пожела успех на изложбата.
Експозицията обхваща няколко важни за европейската река теми, свързани с хората, природата, екологията, културата, показани по един въздействащ и привлекателен начин.
След като разгледа изложбата, Огнян Ценков посети Крайдунавския парк, където се провежда празника „Щуроландия“. Той разговаря с децата и се снима с тях. Всички малчугани се включиха с желание и ентусиазъм, като показаха творчески умения в различните арт работилници. Те рисуваха, включително върху лица, моделираха, плетяха плитки и участваха в занимателни игри. Особено любопитство предизвика DANUrB – Фотобудка: Раз, два, три……..щрак!, където децата си напрвиха снимки за спомен.

Годишен празничен концерт представиха школите и съставите на Народно читалище „Цвят“, който се проведе на откритата сцена на Художествената галерия „Никола Петров“.
Община Видин организира за осма поредна година празника „Щуроландия“, който е посветен на Международния ден на детето -1 юни. Съорганизатор на хепънинга е Фондация „Подкрепа за реализация“, а участници са БЧК – Видин, Видинска Св. Митрополия и Инер Уил клуб Видин.

НАШ ЕКИП ПРОСЛЕДИ И ПРАЗНИКА В СЪСЕДЕН КАЛАФАТ. ОЧАКВАЙТЕ РЕПОРТАЖ…

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder