Топ вести
РЗОК-Видин е наложила санкции заради починалото бебе на Кремена Йонова (Темите – Рестартът)

РЗОК-Видин е наложила санкции заради починалото бебе на Кремена Йонова (Темите – Рестартът)

Прокуратурата е започнала разследване по случая с мистериозната смърт на бебето на Кремена Йонова от Видин. Това каза за предаването зам. Окръжния прокурор Владислав Влашев.
По думите му в момента се чакат медицински експертизи, които да докажат как точно е починало новороденото и дали лекуващите лекари са подценили случая на младата майка.
След репортажа на Видин Вест, преди 8 месеца и последвала жалба до темида, е образувано досъдебно производство. Припомняме, че всички прокурори си дадоха отвод по случая на Кремена Йонова до момента, в който заместник прокурор номер 1 на Видин не пое производството.
Владислав Влашев отказа да съобщи повече по хода на разследването заради образуваното производство.
Медицински одит и Здравната каса също се сезираха след случая. От РЗОК-Видин потвърдиха за предаването, че в рамките на техните правомощия са извършили проверка след репортажа ни. Тя е продължила повече от 10 дни. Има сериозни разминавания в епикризата, която те имат от болницата и тази, която са изискали от Кремена. Установени са още куп нарушения и по 2-те клинични пътеки (номер 5, и 6 ) т.е за раждането на бебето на Кремена и по така наречената пътека „Здраво бебе“. Освен, че Здравната каса е поискала връщането на цялата сума, платена за раждането на новороденото, от ведомството допълниха, че са наложени и санкции на лечебното заведение.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder