10 месеца условна присъда получи купувачка на гласове за евровота

10 месеца условна присъда получи купувачка на гласове за евровота

51-годишната Снежана Хр. получи днес наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от 3 години за купуване на гласове на евроизборите.

Присътадате е факт след като Търговищкият районен съд одобри споразумението между подсъдимата и Районната прокуратура в града,съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Бързото производство срещу подсъдимата е било образувано на 21 май тази година от Районната прокуратура в Търговище, след като е установено, че Снежана предложила на жителка на града и дала на други три жени по 30 лева с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право на изборите за Европейски парламент в полза на политическа партия.

Продължаваното престъпление по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс е било извършено в периода от неустановена дата през месец май до 21 май тази година в Търговище. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

В Районната прокуратура в Търговище се води и още едно досъдебно производство за предложена имотна облага на лица, за да бъдат склонени да гласуват за определена политическа партия. Повдигнато е обвинение на Наталия И. за престъпление по член 167, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от НК.

Източник: Izbori.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder