Топ вести
Бойко Борисов: Икономиката ни така се разви, че по пътя само ТИР-ове ( Видео )

Бойко Борисов: Икономиката ни така се разви, че по пътя само ТИР-ове ( Видео )

Вложихме милиарди левове за строежи, за нови контактни мрежи, вече всичко е електроника. Продължаваме с инвестиционната ни програма. Предстои да започне прехвърляне на товарите от ТИР-овете в съответните влакове, защото влакът пести енергия, той е 100% екологично чист и не създава задръстване по магистралите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при среща с представители на медиите в с. Белозем.


Общо 400 км железопътна инфраструктура ще бъде модернизирана по проектите, които министър-председателят Бойко Борисов инспектира днес заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.
,,Виждате, че икономиката и индустрията така се развиват, че по пътя ни насам срещнахме само ТИР-ове, така че продължаваме да напъваме здраво. Навсякъде сме положили оптични кабели за влаковете, Wi-Fi, за да имат пътниците интернет. Дори Владислав Горанов държи да има и вагон-ресторанти“, добави още той.
,,Разбира се, че ще има нови влакове. Няма как да вървят стари влакове по новите пътища. Ще са нужни около 600 милиона за закупуването им, даже мисля, че вече вървят и търгове. Така че докато стане пътят, ще станат и влаковете“, увери премиерът Борисов. ,,Последните дни видяхме пълна подкрепа на президента. Всичко, което правим, той го промотира съответно в Словения и в Санкт Петербург,“ отбеляза той и изтъкна изграждането на интерконекторите и магистралите.
,,Съжалявам, че върна закона за предварителното отчуждение, защото всичко това, което говоря, ако го няма този закон, няма да бъде построено, поне следващите 15-20 години. Но да речем, че някой го е подвел“, каза още Борисов.
Министър-председателят коментира и преговорите за купуване на нови изтребители.
,,Трябва да имаме надеждна система за сигурност, така че купуваме и се пазарим за максимално намаляване на цената на самолетите, за да имаме най-надеждната авиация“, посочи той.
,,Службите направиха всичко, каквото трябваше по този въпрос“, отговори Борисов на запитване относно случая със заловения 16-годишен ученик от Пловдив, заподозрян, че е подготвял атентат.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder