Топ вести
Има ли шанс „Бдин“ (Видин) за силен спонсор от сферата на залаганията

Има ли шанс „Бдин“ (Видин) за силен спонсор от сферата на залаганията

ОФК Бдин (Видин) е футболен отбор с дълга традиция, който обаче е познат на феновете на спорта главно в Северозападна България, по-специално в Област Видин. Причината за  ниската популярност на тима е неговото участие единствено в Трета лига, която провежда първенства и мачове само на местно ниво. И макар представянето на Бдин през последните години да не са особено бляскаво, преди по-малко от десетилетие отборът има завидни успехи във Втора лига, в която мачовете се играят на професионално ниво. Причината за отдръпването на тима оттам са чисто финансови.
По-рано през 2019-та година управителният съвет на Бдин реши да замени тогавашния треньор на отбора Павел Огнянов с нов кадър. Това се дължи на липсата на амбиции от страна на Огнянов, който е доволен от посредствените участия на тима в местните първенства на Трета лига, Северозападна област. На негово място е назначен Християн Гечев. Новият наставник има богат опит на подобна позиция, тъй като участва в подготовката на множество родни отбори, между които тимовете на Банско и Панагюрище. В разговора си с управителния съвет той казва, че първата му цел е да вкара Бдин във Втора лига.
Амбициите на старши треньора и ръководството на отбора са добра новина за феновете на спорта във Видин. Но на всички е ясно, че за постигане на високи резултати е нужно и добро спонсориране. За момента Бдин се радва основно на местна финансова подкрепа. Възможно ли е обаче подобренията в отбора да привлекат голяма компания, която да помогне за изкачването на тима до Втора лига? И дали спонсор от сферата на залаганията не е най-подхдящата възможност за развитие?
Компаниите за залози и футболни прогнози определено имат пряк интерес от подобряването на общото ниво на футбола у нас. Причината за това е, че сайтовете за спортни залози разчитат на разнообразието от добри отбори и играчи, за да поддържат качеството на услугата си. Ако искате да разберете повече за водещите платформи за залагания, можете да намерите добри мнения и ревюта в Betenemy. Там можете да научите всичко за букмейкърите, както и адекватни статистики и прогнози за настоящите мачове.
Големите компании от света на залозите открито подкрепят родния спорт, но като всяка фирма в бранша, спонсорират единствено отбори, които показват видими резултати. За да успее Бдин да привлече вниманието на подобна институция, ръководството на тима трябва не само да води преговори с бъдещите си спонсори от национално ниво, но и да покаже явни доказателства за положителни промени в качеството на игра.
Ако намеренията на Християн Гечев за издигане на отбора се окажат реалистични, то първите резултати ще се забележат скоро. За сега тимът показва средни резултати на местно ниво и все още отстъпва на „Янтра Габрово“ и „Академик“ Свищов. Разбира се, Гечев е наставник едва от няколко месеца, но ако поставената от него цел не започне да се осъществява и през 2020-та, шансовете на Бдин за намиране на силен спонсор от сферата на залагания намаляват драстично.
Ако отборът не може да покаже по-добра игра на феновете си, вероятността за сключване на договори със странични фирми избледнява. Никоя голяма компания няма да насочи интересите си към отбор, участващ в Трета лига, където се представя посредствено дори на местните първенства. Въпреки това за Бдин остава шансът да получи подкрепата на местни частни лица, които имат пряк интерес за развитието на тима и на спорта в региона като цяло.
Въпреки липсата на видими резултати след смяната на треньора, феновете на футбола във Видин все още могат да очакват спонсориране на своя любим местен тим от някоя голяма компания в сферата на залозите. А дали качеството на тренировките и общите резултати на тима ще се променят към по-добро, за сега зависи само от самите играчи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder