Нено Димов: Към момента няма опасност от преливане на язовири

Нено Димов: Към момента няма опасност от преливане на язовири

В политиката личностните нападки не водят към дивиденти. Въпрос на интелект е човек да се научи от грешките си. Това заяви в студиото на “Плюс-минус“ в ефира на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с напрежението между лидера на “Атака“ Волен Сидеров и зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Той допълни още, че относно стабилността на малката коалиция трябва да се попита политическото лидерство на трите партии.
,,Две са основните неща, които замърсяват атмосферния въздух и това са битовото отопление и транспорта, като тук не става дума само за отопление на дърва или въглища. За да бъде подобрено качеството на въздуха, който дишаме, е въведена програма, в която всяка община може да кандидатства и те са тези, които избират дали ще финансират изцяло проектите си или ще искат съфинансиране. Към края на тази година от ЕК ще бъдат отпуснати още 80 млн. евро по програмата за битово отопление, освен това имаме планове и транспортът да бъде подменет с електрически. Като цяло имаме заделени около 100 млн. лева за подпомагане на общините в борбата срещу замърсяването на атмосферния въздух. Така че която община поиска, може да кандидатства, като тя сама си избира инвестиционната програма, а ние я финансираме“, коментира министър Димов.
Накрая Нено Димов увери, че към днешна дата всички 51 язовира, определени като рискови, се следят денонощно и няма опасност да прелеят.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder