Румънска журналистка бе заплашена, че „ще й откъснат главата“

Румънска журналистка бе заплашена, че „ще й откъснат главата“

Румънска журналистка от независима платформа е подала жалба в полицията, след като вчера е била заплашена по телефона от неизвестно лице, което я предупредило, че „ще й откъсне главата“, ако продължи да пише за вътрешните дела на църквата и за това какво правят свещениците, пише в. „Адевърул“.

Диана Ончою от независимата платформа Dela0.ro сътрудничи на проекта „Да бъде светлина“ и от няколко месеца разследва сексуални злоупотреби в теологичната семинария в Хуш, окръг Васлуй (Североизточна Румъния). Според колегите й от проекта „Да бъде светлина“ заплахата, отправена директно към Ончою, е предупреждение към целия екип репортери, предава БТА.
„От месеци се полагат сериозни усилия да се попречи на документалната работа на репортерите на „Да бъде светлина“ по въпроса за злоупотребите в Хуш. Ще ги разгласим всичките с времето. Ще научите за съществуването и функционирането на адска система на съучастие, в която са замесени силови институции на румънската държава, работейки в полза на интересите на Румънската православна църква“, заявиха от проекта „Да бъде светлина“.
Румънската патриаршия реагира по случая чрез говорителя си Василе Бънеску. Той отхвърли всяко свързване на Румънската православна църква със заплахите, отправени към журналистката Диана Ончою, и изрази надежда, че „ако това е вярно“, авторът им ще бъде открит своевременно от властите.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder