Ще се преразгледат глобите за каравана или палатка край плажа( Видео )

Ще се преразгледат глобите за каравана или палатка край плажа( Видео )

От Комисията по регионална политика не бягаме от диалог с неправителствените организации. Всички ние като отговорни хора не хвърляме текстове в законите с цел те никога да не се изпълняват. Идеята да подкрепим къмпинг туризма не е виртуална. Това заяви Искрен Веселинов, който е председател на парламентарната комисия по регионално развитие, предаде репортер на Novini.bg.

Заседание на комисията по регионална политика

Заседание на комисията по регионална политика

Gepostet von Novini.bg am Mittwoch, 12. Juni 2019

„Ясно е, че никой няма да тръгне да санкционира къмпингуващите, без да са създадени условия за това“, подчерта той. „Напротив, ние сме доста гъвкави, удължавали сме срокове, които понякога не са отговаряли на реалността“, добави председателят на комисията.
„Редно е в следващите седмици да направим свободен дебат, за да чуем вашите виждания без да сме ограничени от времето“, предложи Веселинов.
„При свободното къмпингуване трябва да има правила. Нашата парламентарна група винаги е търсила баланса. Прочетете целия законопроект и ще видите колко са завишени санкциите към концесионерите, но и свободното къмпингуване не значи свободия“. Това заяви Александър Ненков от ГЕРБ.
„Предлагаме редакция на параграфа в закона, за да се промени регламента за свободното къмпингуване. Трябва да има някакви елементарни правила. Санкциите трябва да се адекватни в зависимост от нарушението. Ще търсим и по-гъвкав модел“, увери той.
Припомняме, че вчера еколозите протестираха срещу промените в закона, които забраняват свободното къмпингуване. Природозащитниците се заканват да сезират Конституционния съд, ако промените бъдат приети. През следващите дни предстоят още протести.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder