Топ вести
България загуби от Словакия домакинството на Европейския орган по труда

България загуби от Словакия домакинството на Европейския орган по труда

Братислава е новото седалище на Европейския орган по труда – това реши днес Съветът по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси.

15 от общо 28 гласа получи столицата на Словакия на заседанието на Съвета в Люксембург. В надпреварата участваха още три европейски столици – София, Рига и Никозия. Никозия взе 7 гласа, а София и Рига – по 3. Еврокомисарят по заетостта Мариан Тейсен съобщи, че агенцията ще заработи от октомври първоначално в Брюксел, докато се премести в новото си седалище.
Говорителката на ЕК Мина Андреева поздрави победителите: „Поздравления за Словакия от Европейската комисия, след като тази сутрин страните-членки решиха, че Братислава ще бъде седалище на Европейския орган по труда. Тази нова агенция ще гарантира, че европейските правила за трудовата мобилност са в сила и действат справедливо, просто и ефективно“.
Най-големи очаквания имаше за Никозия, тъй като предложената оферта от нея бе и най-щедрата. Кипър бе единствената държава, която предложи да подслони агенцията безплатно за постоянно, както и да покрие всички разноски, свързани с евентуални допълнителни адаптации на централата.
София бе предложила избор между три сгради – „Елипс център“, „Новотел София“ и хотел „Премиер“, както и да покрие наема за първите 18 месеца.
Братислава бе заложила наем за предложената сграда, без да споменава суми. В офертата не бе включена информация за условията за поддръжка на зданието.

Източник: Izbori.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder