Наградиха победителите в художествено-творчески конкурси във Враца

Наградиха победителите в художествено-творчески конкурси във Враца

На церемония, в Регионална библиотека „Христо Ботев“ във Враца, бяха наградени победителите в конкурсите за рисунка и литературна творба на тема „Отвъд хоризонта или важните неща – невидими за очите, видими за сърцето!“, съобщиха от пресцентъра на града.

Художествените надпревари са организирани по проект, изпълняван от Сдружение „Алианс Балкани“ и Община Враца.
Участие в конкурса за рисунка взеха над 30 деца от различни школи по изкуства и училища в градовете Враца и София, както и деца и младежи, настанени в Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания – Враца, Преходното жилище в град Враца и Центъра за настаняване от семеен тип за лица с психични разстройства – Лом. Малките художници бяха разделени в две възрастови групи: 7-11 г. и 12-16 г.
В първа възрастова група /7-11 г./ на първо място се класира Юлия Сергей Каменова (9 г.) – ЦПЛР „Център за работа с деца“, след нея се наредиха възпитаничките на Арт студио „Армеро“ – Ивайла Кирилова на 8 г. и 11-годишната Преслава Петрова.
Първото място във втора възрастова група /12-16 г./ спечели Ралица Цекова от Средно училище „Козма Тричков“, второто място отиде при Катрин Саид Дауд от същото учебно заведение и третото място е за Криста Пешковска от Средно училище „Никола Войводов“.

В конкурса за литературна творба се включиха 7 участници. Отличените сред тях са Ния Петрова от ПЕГ „Йоан Екзарх“, второто място е за Мария Тодорова от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и трета награда е за Момчил Николов.
Всички останали участници получиха поощрителни награди.
Победителите в конкурсите получиха своите награди от Маринела Петрова – директор Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности“ и Ралица Мусова – председател на Сдружение „Алианс Балкани“.
Инициативите са част от дейностите по проект BG05M9OP001-2.009-0019-C01 „ОТВЪД ХОРИЗОНТА – нови възможности за децата и младежите, настанени в резидентни социални услуги на територията на град Враца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder