Огнян Ценков посети видинско предприятие което ще си партнира с немски инвеститори

Огнян Ценков посети видинско предприятие което ще си партнира с немски инвеститори

Кметът на Община Видин се запозна на място с производството и условията на работа на фирма „Команд“ ЕООД, която се намира в Западна промишлена зона, съобщиха от пресцентъра на общината.
Тя е създадена през 1991 г. и се занимава с производство на машини за арматурни заготовки, котли за парно и водно отопление, центробежни водни помпи, горелки на биомаса, пелетни горелки и камини, специализирани машини и съоръжения по изисквания на клиента. В предприятието работят 15 души на едносменен режим, а условията на труд са отлични.


Собственикът Пламен Христов разказа на кмета на Общината за дейността на предприятието. Ценков разгледа с интерес машините, с които се работи и готовите изделия. През последните седем години само в град Видин фирмата има продадени над 600 горелки и камини. Фирмата се реализира успешно и на външния пазар.
Видинският кмет изрази своето удовлетворение от видяното и припомни, че само преди няколко дни на среща с него, немски предприемачи са показали подчертан интерес към „Команд“ ЕООД, с намерението да създадат съвместно предприятие за производство на машини. “Това е едно съвременно технологично предприятие, с автоматизирани процеси. Радвам се, че то се намира в нашия град и основната му дейност е да произвежда машини и съоръжения за други фирми“ – каза той.

Пламен Христов сподели по повод бъдещото сътрудничество с немските партньори: “Това са две компании, които са в сферата на машиностроенето. От наша страна се изисква да построим сградите за новото предприятие, а те ще ни доставят оборудването. Предвиждаме да назначим в началото 15 човека. Това е само първият етап и се надявам екипът и дейността да се разраснат“.

Накрая Ценков се обърна към собственика Пламен Христов с думите: „Сигурен съм, че вие ще развиете своето производство и ще създадете още нови работни места, като по този начин бъдете пример и за други инвеститори, които ще дойдат в нашия град. Желая ви успех“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder