189 пожарникари и спасители от три страни са в Монтана

189 пожарникари и спасители от три страни са в Монтана

189 пожарникари и спасители от Гърция, Молдова и Румъния ще участват в учение „Издирване и спасяване при разрушения в градска среда с последващи инциденти с опасни вещества” в Монтана.
Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР участва в консорциум за провеждане на международно полево учение за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз „EU ModEX Montana 2018/2019”, лот 3. Водещ партньор в консорциума е доброволческата хуманитарна организация Йоханитер-Унфал-Хилфе (Johanniter-Unfall-Hilfe e.V.) – Германия, избрана от Европейската комисия за провеждане на цикъл от учения EU ModEX 2018/2019. Проектът се реализира по линия на Механизма за Гражданска защита на Европейската комисия.
Учението „Издирване и спасяване при разрушения в градска среда с последващи инциденти с опасни вещества” е планирано да се проведе в периода от 12 до 15 юни 2019 г. на територията на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана. Целта на инициативата е да се тестват възможностите на различни държави за реагиране и сътрудничество при ликвидиране на последиците след мащабни бедствия.
В тренировъчното учение ще вземат участие Модули за издирване и спасяване в градска среда на Гърция, Молдова и Румъния и Модул за реагиране при инциденти с опасни вещества на Румъния.
Международните екипи ще проведат тренировъчни дейности в районите на:
1. град Монтана: полигон на „Центъра за професионална квалификация” – РДПБЗН, язовир „Огоста” и недостроена сграда „Хирургически блок” до МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” АД;
2. с. Горно Церовене при язовир „Огоста”;
3. с. Ерден – тунел към канал на недоизграден напоителена система на язовир „Огоста”.

Източник: Montana24

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder