България и Румъния “много скоро” ще станат членки на Шенген

България и Румъния “много скоро” ще станат членки на Шенген

Румъния и България „много скоро“ ще станат членки на Шенгенското пространство, заяви в Букурещ европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, съобщава агенция Аджерпрес.

Изказването на Аврамопулос е преди министерската среща ЕС-САЩ по въпросите на правосъдието и вътрешните работи, организирана от румънското председателство на Съвета на ЕС.
„Не сме много далече от този момент. Има още няколко аспекта, най-вече технически, но и практически. Не сме много далече от този ден. (…) Много сме близо. Не е въпрос на време, а на изпълнение на всички останали детайли. (…) Това нещо е валидно и за България, и за Хърватия“, обясни европейският комисар.
Аврамопулос уточнява, че тази тема не е включена в дневния ред на срещата, за която е в Букурещ, но е поискал да изпрати „ясно послание“ на румънците, че „много скоро Румъния ще стане членка на Шенгенското пространство“.
Европейският комисар каза още, че ЕС и САЩ са установили много солидни връзки през последните десетилетия и ще продължат да работят в тази посока. „Трябва да работим заедно по отношение на граничния контрол, сигурността и миграцията. През последните години постигнахме важен напредък“, посочи Аврамопулос и допълни, че това се дължи на доверието между партньорите.

Източник: Izbori.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder