Министър Ангелкова поиска затваряне на къща за гости в „Свети Власт“

Министър Ангелкова поиска затваряне на къща за гости в „Свети Власт“

Обектът функционира без разрешително от 2015г.
„Къща за гости „Арт“ в Свети Влас няма никакво основание да предлага туристическа услуга. Тя действа изцяло в нарушение на българското законодателство, защото удостоверението й за категоризация е изтекло през 2015 година. Ще настояваме пред Комисията за защита на потребителите, в чиято компетентност е това, обектът да бъде запечатан веднага.“
Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след проверка на къщата за гости. Инспекцията се извършва след подаден сигнал от родител, че 25 деца са били настанени при изключително лоши условия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
След получен сигнал, експерти на Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, РЗИ и местната администрация направиха съвместна проверка на място. Специалистите са установили, че обектът е имал удостоверение за къща за гости, 2 звезди, издадено от кмета на община Несебър от 21.06.2007 година, което е изтекло през 2015 г. Оттогава досега тя функционира без документи и разрешения, каза Ангелкова. При проверката преди ден експертите са видели, че в хотела са настанени деца, собствениците обяснили, че децата са на познати, а не туристи.
Стартираме процедура за издаване на акт за административно нарушение и глоба, която за юридическо лице е до 10 хил. лв. а за физическо лице – до 5 хил. лв., информира министър Ангелкова. Тя посочи още, че заради факта, че обектът е функционирал без разрешителни, е сигнализирана Националната агенция за приходите, за да се направи данъчна проверка и да се установят какви са постъпленията от тази незаконна, нерегистрирана дейност.
„Вижда се, че хигиената е под всякакви критерии и норми, басейнът и водата са мръсни,“ каза министърът. Представители на РЗИ са съставили акт за нарушение заради липсата на здравословни и безопасни условия. Взети са проби и от водата в басейна, за да се изследва, а резултатът от тях ще бъде ясен в следващите дни.
Министър Ангелкова бе категорична, че в такива случаи ще се действа безкомпромисно. Тя благодари на родителя, който е подал сигнала, и апелира всички да информират институциите при подобни случаи.
„Недопустимо е по този начин да се руши имиджът на българския туризъм, всички трябва да спазват законите и ще продължим да следим стриктно това да е факт,“ категорична бе министър Ангелкова.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder