Здравният министър предлага нова методика за заплатите в сектора

Здравният министър предлага нова методика за заплатите в сектора

Нова методика за формиране на заплатите в здравния сектор, предложи днес здравният министър Кирил Ананиев. Съотношението на основните заплати на санитарите, медицинските сестри и лекарите да бъде 1 към 1,7 към 2,2.

Ако основната заплата на санитар е 560 лева, на медицинска сестра ще е 950 лева, а тази на лекар – 1200 лева, което е заложено и в момента в колективния трудов договор.

Ананиев обяви, че започва обиколки в областните болници в страната, за да представи методиката за формиране на заплатите и да я тества с ръководствата.

Министърът ще провери на място как се разпределят и разходват всички средства, които Министерският съвет, Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса допълнително предоставиха през последните месеци на лечебните заведения за извършена медицинска дейност.

Допълнителните 50 млн. лева бяха отпуснати от кабинета в отговор на протестите на медицинските сестри. Освен това бяха увеличени цените на някои клинични пътеки, за което бяха отделени още 50 млн. лева.

Източник: Новините ОН ЕР

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder