Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Наградиха видински зрелостници с грамоти за  отличие

Наградиха видински зрелостници с грамоти за отличие

Тринадесет зрелостници получиха грамоти за постигнат отличен успех на матурите.

На среща в Община Видин кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчиха грамоти на младите хора за отличното им представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година, съобщиха от общината.
Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството, които са положили през всичките тези години. „Основата, върху която ще надграждате, е изключително важна, защото истинските предизвикателства в живота тепърва предстоят. Бъдете смели и имайте куража да преследвате мечтите си!“ – каза той. И изрази надежда, че след завършване на висшето си образование, ще успеят да се реализират по най-добрия начин, а някои от тях ще се завърнат в родния Видин, за да работят за процъфтяването на своя град. Кметът се обърна с благодарност и към техните учители, които със своите знания, опит, мъдрост и всеотдайност са ги подкрепяли по пътя към успеха.
Веселка Асенова също приветства отличниците: “Ще кажа всичко в три думи – вълнувам се , гордея се и благодаря! Вълнувам се, че съм сред вас, които сте бъдещето на нашата страна, гордея се, че всички вие сте от нашия прекрасен град и благодаря на вашите преподаватели, които са неизменна част от успехите ви“.
Освен грамоти, зрелостниците получиха от кмета и началника на Регионалното управление на образованието книги с послание – мисъл на Алберт Айнщайн: „Стремете се да бъдете не просто успешен човек, а ценен“.
Девет са отличниците от ППМГ „Екзарх Антим I“, трима от които са с максимален брой точки (100) от зрелостните изпити – Надежда Францева, Петър Тодоров и Деян Емилов; двама – от СУ “Цар Симеон Велики“; един – от ГПЧЕ “Йордан Радичков“ и един – от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“.
Грамоти получиха и четирима преподаватели за оказана цялостна подкрепа в образователно-възпитателния процес на учениците от 12-ти клас – Елка Владимирова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“, Наташа Ванкова от СУ “Цар Симеон Велики“, Боряна Борисова от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Емил Стоянов от ППМГ „Екзарх Антим I“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder