„Топъл обяд“ – Община Враца

„Топъл обяд“ – Община Враца

Община Враца набира потребители за безплатната социална услуга „Топъл обяд“, съобщиха от пресцентъра на града.
Община Враца предоставя социалната услуга „Топъл обяд“ по Операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ към Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и продължава реализирането на дейностите по Проект „Топъл обяд 2016 г.” Срокът за изпълнение е до 31.12.2019 г., а размерът на финансирането е на стойност 284 600,45 лв.
Общата цел на Оперативната програма е свързана с намаляване на броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни, с оглед преодоляване на основно материално лишение. С продължаване на дейностите по проекта се осигурява помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в общината:
-Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП;
-Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
-Самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност. В момента услугата се предоставя на 120 лица в две трапезарии на територията на града. Потребителите получават топлия си обяд, който включва: супа, основно ястие, десерт и хляб, в работните дни на всеки месец.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder