Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Връчиха наградата „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на тържествена церемония

Връчиха наградата „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на тържествена церемония

Събитието се организира от Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година и се проведе в конферентната зала на Областната администрация. Гости на церемонията бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник областните управители Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев. Това съобщиха от пресцентъра на града.
Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова откри проявата, като се обърна към младите учители, присъстващи в залата и подчерта: „Министерството на образованието и науката и всички ние работим изключително много да насърчим и мотивираме младите хора, за да изберат професията учител“. Тя допълни, че присъждането на ежегодната награда „Проспериращ млад учител“ е още един начин да бъдат стимулирани желаещите да се посветят на тази професия.
Кметът Огнян Ценков приветства поканените на церемонията и заяви: „За мен е чест да бъда сред вас на това вълнуващо събитие. Поздравления към ръководството на Регионалното управление на образованието за организирането на хубавата инициатива. Връчването на наградата „Проспериращ млад учител“ вече е традиция. Безспорно доказателство, че се приема както от хората, работещи в сферата на образованието, така и от обществото. Тя е знак за това, че всички ние фокусираме вниманието си върху една от най-престижните професии не само в миналото, но и в съвременния свят. И приветстваме с любов всеотдайността, амбицията и усилията на младите хора, които правят първите си стъпки на това поприще“.
Присъдените награди „Проспериращ млад учител на 2019 година“ са в четири категории: „Предучилищно обучение“, „Прогимназиален етап“, „Гимназиален етап“ и
„Целодневна организация на учебния ден и други педагогически специалности“. Общо 23 са номинираните учители от училища в област Видин, а удостоените с отличието тази година са: Християна Пламенова от ДГ „Желязко Попниколов“, Вилияна Лозанова (учител по английски език) от ОУ „Св. Климент Охридски“, Александър Петров (учител по физическо възпитание и спорт) от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Ралица Станкова (логопед), също от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Видинският кмет връчи статуетката „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на Християна Пламенова и грамоти на част от номинираните. Останалите награди отличените млади учители получиха от Веселка Асенова и Лъчезар Попиванов.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder