Красимир Янков: БСП трябва да си върне доверието, въпреки ниския рейтинг на Нинова

Красимир Янков: БСП трябва да си върне доверието, въпреки ниския рейтинг на Нинова

Не съм съгласен с термина “опозиция в опозицията“, просто защото такъв термин не съществува. БСП е най-демократичната партия и когато имаш аргументи и несъгласие с някои взети решения, съвсем нормално е да получиш подкрепата на своите съпартийци. Това сподели в студиото на “Плюс-минус“ в ефира на Нова телевизия народният представител от БСП Красимир Янков.
,,Сега пред БСП предстои ангажиментът да възстанови авторитета си и да потърси доверието сред хората, въпреки че рейтингът на Корнелия Нинова продължава да ѝ пада“, посочи Янков.
,,Въпросът относно парите на партията е притеснителен, защото бюджетът на БСП беше с преходен остатък от около 5,5 милиона лева, а по принцип нищо не може да се случи със средствата на партията без подписа на нейния председател. За мен се касае за неправилно изразходване на финансови ресурси и сега предстои на заседание на Националния съвет да се намери някакво решение. Трябва да разберем как са били изразходвани парите, защото би трябвало да има документация“, обясни депутатът от опозицията и допълни, че няма как частни лица да финансират партията.
,,Няма как БСП да бъде финансирана от бизнеса, защото ние сме такава партия, която е изразител и защитник на социално слабите, поради което би трябвало БСП да каже “Не“ на бизнеса в това отношение“, подчерта депутатът.
По думите на Красимир Янков най-необходимо за БСП към този момент е възможността за диалог.
,,Разделението в БСП дойде от Корнелия Нинова, защото преди нея винаги се е търсел консенсусът, а в момента липсата на политика, която да доведе до решение, е проблем“, разясни той и в заключение добави, че Нинова винаги има алтернатива.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder