Стената на язовир „Огоста“ край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства

Стената на язовир „Огоста“ край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства

Стената на язовир „Огоста“ край Монтана ще бъде ремонтирана с държавни средства, съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев.
Министерството на земеделието, храните и горите вече е провело обществена поръчка и е избрало изпълнител на строителните работи. Освен стената, ще бъдат ремонтирани и повредени участъци по канала след основния изпускател на язовира, уточни Белчев.
Той нарече „спекулации“ твърденията на някои политици от опозицията и на хора в социалните мрежи, че държавата не се грижела за язовир „Огоста“.
Проектът предвижда ремонт на водния откос в критичните участъци по бетоновия път и полагане на дренажен пласт от трошен камък.
Повредените участъци от облицовката на канала след основния изпускател също ще бъдат възстановени.
Язовир „Огоста“ е изграден край Монтана преди около 35 години с цел да събира дъждовните води, да пази града от наводнение при поройни дъждове и да служи за напояване. Стената му е на 150 метра над нивото на града. Той е вторият по големина у нас и на Балканите язовир след „Искър“ и се простира на голяма площ в общините Монтана, Берковица и Георги Дамяново.

Източник: Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder