Видин бе домакин на националната информационна  кампания „Бъди войник“

Видин бе домакин на националната информационна кампания „Бъди войник“

Мащабната инициатива се организира от Министерството на отбраната, а нашият град е един от 29-те в страната, където се провежда.
Интересът към кампанията бе изключително голям. За да присъстват на проявите в нейните рамки, в Общината дойдоха военнослужещи от резерва от Румъния и Сърбия, по покана на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Видин. Те проведоха среща със заместник-кмета Венци Пасков, който изрази своето удовлетворение, че има възможност да посрещне групата и ги приветства с „добре дошли“, след което си размениха подаръци в знак на уважение.
По-късно Пасков участва в церемонията по поднасяне на венци пред паметната плоча на капитан-лейтанант Кирил Минков – флотски герой от Балканската и от Първата световна война, служил като командир на минна рота на Черноморския флот, родом от Видин. Пред паметта на героя се поклониха и полковник Георги Петков – началник на Централното военно окръжие, София; капитан I ранг Ваньо Мусински – заместник-командир на Флотилия „Бойни и спомагателни кораби – военноморски сили“; Сдружение „Клуб миноносец Дръзки“, град Варна; Патриотичен клуб „Бдинци“, родственици на Кирил Минков и граждани.
В продължение на няколко часа, на парковата алея в близост до паметника на Свободата жителите на крайдунавския град имаха възможност да разгледат представените образци на военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Служба „Военна полиция“. Целта на кампанията е повече хора да се запознаят с тънкостите на военната професия и службата в доброволния резерв.
Вечерта завърши с тържествен концерт, подготвен от Националната гвардейска част, с командир полковник Кънчо Иванов. В него взе специално участие Гвардейският представителен духов оркестър. В програмата се включиха още Представителният ансамбъл на въоръжените сили, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“, клубът по спортни танци „Елит“ и мажоретният състав при Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.
Официални гости на събитието бяха заместник-кметовете на Община Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков, областният управител Албена Георгиева, заместник- командирът на сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, началникът на Централно военно окръжие полковник Георги Петков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.
Накарая всички гости и присъстващи се хванаха на голямо Дунавско хоро.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder