Видин отбеляза“Денят на река Дунав“

Видин отбеляза“Денят на река Дунав“

Прояви, посветени на Международния ден на реката – 29 юни, се проведоха в нашият крайдунавски град.
Турнирът по стрийтбол събра много млади хора в Крайдунавския парк, пред Художествената галерия „Никола Петров“, съобщават от общината. Събитието се организира от младежи ГЕРБ – Видин, на което присъстваха заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков, старши треньорът на „Видабаскет“ – Николай Колев, младият национал по баскетбол Йордан Минчев и състезателят на „Балкан“ Ботевград Румен Василев.
Венци Пасков откри състезанието и приветства от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков организаторите и участниците: “Радвам се, че Видин отново се включва в отбелязването на празника на река Дунав с нови и интересни прояви. Сред тях е организираната спортна инициатива – стрийтбол. Тази година празникът на реката е под мотото „Бъди активен за по-безопасен Дунав“, отбеляза той и им пожела да се представят успешно и много да се забавляват.
Млаеджи ГЕРБ Видин бяха подготвили награди – статуетки, медали и баскетболни топки, а голямата изненада бе велосипед. Много любители на спорта и гости на града наблюдаваха с интерес оспорваната игра. Младежи, разделени в четири възрастови групи от видински училища, се включиха в баскетболната надпревара. Във възрастова група III-IV клас спечели отборът на „Видабаскет“; в групата на V–VI клас – отборът „Комари“; в групата на VII-VIII клас се отличи отборът „Математическа гимназия „Елита“ и в IX-XII клас – тимът на „Голмайсторите“. В първа възрастова група за най-полезен играч“ (MVP) бе избран Виктор Тихомиров от „Видабаскет“. От втората възрастова група наградата получи Стефан Аликов от отбор „Комари“. Никола Емилов е най-полезният играч от трета възрастова група от отбор „Тигрите“, а в последната възрастова група се отличи Александър Илиев от отбора на „Голмайсторите“, който спечели и приза „Най-добър стрелец“.
Голямата награда от томболата модерен велосипед грабна Деян Емилов от „Голмайсторите“.
Част от проявите, посветени на Деня на река Дунав, бе и организирания от Туристическо дружество „Бонония“ и Община Видин – Парад на лодки и моторници. На плажа пред крепостта „Баба Вида“ любители на водните спортове имаха възможност да ги разгледат и се разходят с тях по реката.
Заместник-кметът инж.Цветан Асенов се присъедини към инициативата и разгледа с интерес учебните и състезателните лодки на клуба по водомоторен спорт „Порт Лом“.
Нашият град за поредна година се включва в отбелязването на Международния ден на река Дунав. На 29 юни 1944 година е подписана Конвенцията за опазване на реката, която урежда международното сътрудничество за опазването и устойчивото използване на Дунав.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder