Войната на думи между САЩ и Иран

Войната на думи между САЩ и Иран

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран, че „си играе с огъня“, предадоха Франс прес и Ройтерс.
Вчера Иран обяви, че запасите му от слабо обогатен уран са превишили равнището, разрешено от международното споразумение за неговата ядрена програма. Попитан по време на събитие в Белия дом дали има послание за Иран, Тръмп отговори, че няма. Иран знае какво прави и „си играе с огъня“, подчерта в същото време президентът на САЩ.
По-рано Белият дом даде да се разбере в комюнике, че Съединените щати „никога няма да позволят на Иран да разработи ядрени оръжия“, отбелязва Франс прес.
„(Иранският) режим трябва да се откаже от своите ядрени амбиции и от злонамерено поведение“, призова американското президентство. Белият дом потвърди намерението на Съединените щати да продължат кампанията си на „максимален натиск“ върху Иран, „докато неговите ръководители не променят начина си на действие“.

Иран: Кибератаките на САЩ не постигнаха успех
Зонур е определил изявата на Тръмп за отменянето на атаката срещу Иран половин час след заповед за нападението политически блъф. „Ако американците са били убедени, че тази операция би била успешна, те нямаше да я отменят“, категоричен е бил той.

Тръмп е обсъдил по телефона с френския си колега Еманюел Макрон въпроса за повишаването на иранските запаси от обогатен уран над лимита, предвиден в ядрената сделка от 2015 г.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder