Посредника от схемата с подкупите с шефа на ТЕЛК-Ловеч е пуснат под гаранция

Посредника от схемата с подкупите с шефа на ТЕЛК-Ловеч е пуснат под гаранция

Великотърновският апелативен съд промени мярката за неотклонение на В.Р.Й., обвинен в посредничество при предаване на подкуп на председателя на ТЕЛК – Ловеч.
Мъжът беше с мярка „домашен арест“, която беше потвърдена от Окръжен съд – Ловеч на 18 юни.
Той обжалва пред Великотърновския апелативен съд, който измени мярката му от „домашен арест“ в „гаранция“ в размер на 1500 лева. Припомняме, в края на януари председателят на ТЕЛК- Ловеч Донка Минкова беше задържана и обвинена във взимане на подкуп. При претърсване на жилището й бяха открити голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения, в които е имало по 500 лева.
В схемите били замесени всички в комисията. След това стана ясно, че в ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност. Още на 1 февруари д-р Правда Генова пое поста председател на ТЕЛК-Ловеч.
На 9 февруари Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста обвиняемата въпреки настояването на адвоката й за домашен арест заради тежките заболявания, които тя има. През април Окръжният съд в Ловеч реши да пусне под домашен арест бившия вече шеф на ТЕЛК-Ловеч.

Източник: News.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder