БСП с остра реакция, за оценката на Станишев за Борисов

БСП с остра реакция, за оценката на Станишев за Борисов

Ръководството на БСП се разграничи днес от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев за премиера Бойко Борисов и определи оценката му като крайно неадекватна.
Вчера в изявление за БНР Станишев благодари на премиера за подкрепата и подчерта, че той вече не действа като политик, а като държавник. „В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов“, каза Станишев. Думите му бяха по повод издигането на кандидатурата му за председател на Европейския парламент и обещаната подкрепа от Борисов.
„Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от думите на президента на ПЕС Сергей Станишев, че премиерът Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик. Смятаме, че такава оценка е крайно неадекватна. България е най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС. Заради корупция не ни приемат в Шенген. Потъпкана е парламентарната република, разделението на властите и правовата държава. На дъното сме по свобода на словото. Заявяваме, че позицията на БСП относно политиката на Борисов и ръководеното от него правителство остава непроменена- те са вредни за България и промяната е необходима“, се заявява в позицията на БСП.
Ръководството на БСП и Станишев не за първи път имат разминавания в позициите. Противоположни бяха тезите им при обсъждането на Истанбулската конвенция. След евровота Сергей Станишев коментира, че една от причините за слабия резултат на БСП е вътрешното разделение.

Източник: Vesti.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder