Започва извозването на серовъглерода от завода във Враца

Започва извозването на серовъглерода от завода във Враца

Вече е изготвен план за транспортиране на опасното вещество. Той е съгласуван както с екоинспекцията, така и с пожарната и полицията, за да се гарантира пълната безопасност.
Осигурени са пет цистерни и сертифицирани уреди, а специалистите, които ще участват в операцията, са преминали необходимото обучение.
Серовъглеродът с общо количество 110 тона се съхранява над 20 години в два контейнера под вода. Опасното вещество е продукт на торовия завод „Химко“, който от десетилетия не функционира.
Междувременно интригата около опасното вещество се заплита! Сайтът ЗОВ НЮЗ съобщава, че председателят на междуведомствената комисия, инж. Георги Караиванов е подложен на полицейски натиск, след разкритията пред медиите.
Поредния опит за сплашване на експерта идва лично от депутата и собственик на “Камибо” Станислав Попов и управителя на фирмата Димитър Иванов.

Двамата подали сигнал в полицията срещу Георги Караиванов, като го обвиняват, че всява смут и напрежение в населението с неговите медийни изяви.Според Попов със серовъглерода всичко е точно, а Караиванов говори неверни неща, допълват още от медията.

ВИДЕО: АРХИВ – НОВИНИТЕ НА ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder