Нова детска площадка имат вече децата от Долна Вереница

Нова детска площадка имат вече децата от Долна Вереница

Селото се намира на 8 километра от град Монтана и е едно от 23-те села на общината.
Днес кметът Златко Живков, кметът на селото Ивайло Никитиев и Емилия Лисичкова – председател на платформа АГОРА откриха модерната площадка за игра.
Съобщиха от пресцентъра на община Монтана.
Изграждането й е финансирано с 3 хиляди лева от фонда за подкрепа на местни инициативи, осигурен със средства на общината и на платформа Агора, с помощта на фондация „Америка за България”. Още три хиляди лева са събрани от дарители. Допълнително от общинския бюджет са предоставени средства за строителството на подпорни стени около съоръжението, допълват още.
„Тази година правим 6 детски площадки – три в селата и три в града”, заяви при откриването кметът Живков. Той благодари на всички дарители, показали отношение към децата в това красиво българско село.
„Неговите предимства са, че е близо до областния център и е идеално място за спокойно и приятно летуване през ваканцията и не само тогава”, допълни още Живков.
Кметът на селото Ивайло Никитиев припомни, че скоро е обновен салонът на читалището и се ползва често от хората в Долна Вереница.
С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра и на децата, които дават живот на селото.
„Поздравявам Ви за енергията, ентусиазма и желанието да променяте облика на селото и то да става все по-приятно място за живеене, заяви Емилия Лисичкова. Тя пожела на хората да имат и в бъдеще много нови инициативи, които да ги обединяват и правят щастливи.Снимки: Община Монтана

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder