Топ вести
Курбан за здраве и благополучие събра жителите на село Паволче

Курбан за здраве и благополучие събра жителите на село Паволче

По традиция, на 20 юли, когато се почита Св. пророк Илия, в село Паволче бе даден курбан за здраве и благополучие, съобщиха от пресслужбата на община Враца.
Десетки жители и гости на балканското село се събраха в храм „Св. Иван Рилски“ за църковния празник Илинден. В рамките на честването, светата обител посрещна участници в поклонническия поход по стъпките на Св. Иван Рилски, посветен на 550-тата годишнина от пренасяне мощите на светията от старопрестолната столица Велико Търново в Рилския манастир.

Кметът на Община Враца Калин Каменов беше сред гостите уважили честването.
„Днес е празник на всички, които носят името на св. Илия и на всички вярващи. Вашият поход е поход във вярата, а днес повече от всякога имаме нужда от нея. Похвално е, че днес, сред нас има много млади хора и деца. Важно е те да бъдат научени на православната вяра, която толкова години ни е запазила като народ и нация. Благодаря на всички, че сте тук и никога не забравяйте, че само вярата ни води напред! Честит празник!“- каза в приветствието си към присъстващите кметът Каменов.
Празничният ден започна с литургия в храм „Св. Иван Рилски“, отслужена от отец Аспарух и продължи с програма, в която участие взеха детски танцов състав към местното читалище и женска вокална група от село Челопек.
На честването присъстваха кметът на село Паволче Емил Василев, кметът на село Челопек и гости.

Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder