След месеци отводи и отлагания! Прокуратурата образува досъдебно производство заради смъртта на пациент от хемодиализата във Видин

След месеци отводи и отлагания! Прокуратурата образува досъдебно производство заради смъртта на пациент от хемодиализата във Видин

След обжалване на дъщерите на Красимир Неофитов в Апелативна прокуратура, видинската се размърда.

Припомняме, че скандалът избухна след авариата в хемодиализния център във Видин, за която първо Видин Вест алармира. Дни по-късно 50 годишния мъж почина, а лекарите се опитаха да потулят случая. Благодарение на упоритостта на двете му дъщери, Маринела и Рени Неофитови със случая започнаха да се занимават и институциите. Лекарите до последно отричаха да имат вина за смъртта на Красимир, а прокуратурата прекрътяваше производството или абдикираше, с така наречения ОТВОД. Дъщерите на Красимир обаче стигнаха и до Апелативната прокуратура в София, а тя от своя страна върна случая отново във Видин. Преди дни, Маринела и Рени Неофитови получиха съобщение, че най-сетне прокуратурата във Видин се е задействала.

„Окръжна прокуратура – Видин е образувала досъдебно производство за това, че на 3.10.2018 година в МБАЛ „Света Петка“ – Видин, поради незнание или немърливо изпълнение на правно-регламентираната дейност, представляваща източник на повишена опасност – упражняване на медицинска професия, е причинена смъртта на Красимир Неофитов Маринов“, се посочва в документа от прокуратурата.

Престъплението е по чл. 123. ал. 1 от наказателния кодекс, а самото разлседване ще се извърши от следовател на видинската прокуратура, допълват от там.

Очаквайте още по темата…

ВИДЕО: АРХИВ ЕМИСИЯ НОВИНИ НА „ВИДИН ВЕСТ“

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder