Гешев с разкрития за имотите си, хакера Кристиян и номинацията му за главен прокурор

Гешев с разкрития за имотите си, хакера Кристиян и номинацията му за главен прокурор

Номинацията на ВСС е огромно доверие. Не смятам, че трябва да подвеждам това доверие, зад което седи и отговорност. Няма да бягам от битки. Дали има един или повече кандидати не изключва състезанието. Битката ще бъде кална, а борбата е срещу мутри и други подсъдими лица. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ, предава novini.bg.


Припомняме, че вчера Гешев беше номиниран за главен прокурор.

Той коментира за имотите си, че има един ипотекиран апартамент, а жена му има едно таванско помещение до Софийския затвор, а не в кв. „Изгрев“ или кв. „Изток“. “
Няма от какво да се притеснявам и да се срамувам, аз съм един средностатистически човек, не разполагам с нищо повече от един обикновен жител на София, допълни зам.-главният прокурор.

Според него, няма как съдебната власт да постигне успех без взаимодействие с другите власти. Акциите до сега са резултат от денонощната работа на МВР и ДАНС. Без тези служби прокуратурата е едно деловодство, категоричен бе той.

Гешев допълни, че иска прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на българите.

„Не съм по революциите, те са неефективни, дори и в краткосрочен план. Добрите практики трябва да се запазят. Аз съм несистемен играч – момче от краен квартал. Време е всички, които крадяха държавата да си платят“, коментира Гешев.

„Основната версия на разследването по атаката срещу НАП е киберрекет. Кристиян Б. не е бял хакер. Той беше под контрол на началника му в едно интервю, за да не се изпусне. Това момче трябва да остане само на тъмно, за да обмисли постъпките си. Кристиян е оръжие на хора, които извършват изнудване чрез кибератаки. Целта на атаката срещу НАП е политическа. Фирмата, за която той работи се занимава с киберрекет“, разкри Иван Гешев, цитиран от novini.bg.

„Неслучайно собствениците на тази фирма не искаха да отключат компютрите си. Не предоставят информация, защото знаят какво има вътре. Вътре има нерегламентиран достъп върху 106 бази данни, 57 станаха известни на обществото. Това, което се вижда вътре е опит за хакване, за нерегламентиран достъп върху сайтове, свързани с база данни на застрахователни дружества, на съответни търговски организации и на какво ли още не. Извършено е и търсене с ЕГН-то на министър-председателя в базата данни на НАП, както и с това на Делян Пеевски, Цацаров и Емил Радев. Всичко това е съхранено в един файл. Търсено е за какво ли още не“, завърши зам.-главният прокурор.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder