Внимание: Опасност от пожари през летния сезон!

Внимание: Опасност от пожари през летния сезон!

През изминалото денонощие огнеборците реагирали на 14 сигнала за пожари без материални щети в региона. Съобщиха от ОДМВР-Видин.
Екипите гасили запалени отпадъци и сухи треви във Видин и Брегово, както и в землищата на Арчар, Плакудер, Дражинци, Дреновец, Ружинци, Киреево, Кула, Гара Орешец, Боровица и Димово.

Видинските огнеборци припомнят основни правила за пожарна безопасност през лятото!

С повишаването на дневните температури значително се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари.
За да не се допускат сериозни инциденти и за да бъдат опазени селскостопанската реколта, гората и имуществото на жителите от областта, е важно да се спазват правилата за безопасност.

Основни правила за пожарна безопасност през летния сезон:
Недопустимо е изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда;
Всички моторни превозни средства, които влизат в горите или извършват селскостопанска дейност, трябва да са технически изправни, с уредба, недопускаща отделянето или изхвърлянето на искри;
Преди да запалите огън – уверете се, че не е ветровито, че имате достатъчни количества вода или други подръчни средства за гасене;
Не оставяйте огъня без наблюдение, а накрая внимателно го изгасете;
Не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето и гасенето при реална опасност от пожар;
Разчистването на сухи треви и отпадъци в горски участъци трябва да става чрез извозването им на определените за това места, а не чрез изгаряне;
Забранено е унищожаването на сухи клони и отпадъци чрез изгаряне на място в горски участъци и в земеделски земи, забранено е паленето и опалването на стърнищата.

На страницата на НИХМ -http://weather.bg/0index.php?koiFail=modelsFire&lng=0 може да проверите как ще се промени индексът за пожароопасност през следващите 48 часа.

При пожар незабавно потърсете помощ на телефон 112.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder