Четирима арестувани за данъчни престъпления

Четирима арестувани за данъчни престъпления

Очаква се до края на деня, да бъдат повдигнати обвинения на четирима души за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред журналисти във връзка с провеждаща се акция на Специализираната прокуратура за разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления.

Четирима души са задържани при акцията на Специализираната прокуратура, ДАНС и Националната полиция в Добрич, те са смятани, като вероятни извършители на вторични данъчни престъпления с първоначална щета 300 000 лв., съобщава Иван Гешев. Като съществува възможност размера на щетата да нарасне съществено, след изготвяне на съответните експертизи.

При операцията е задържан Антон Проданов, един от свидетелите по делото „Суджукгейт“, научи „Хоризонт“. Той е бил задържан в хотел в Курортния комплекс „Албена“. Прокуратурата смята, че Проданов е организатор на престъпната група, който неведнъж е осъждан именно за данъчни престъпления.

Според Гешев в град Добрич, се водят противоборства между бизнес и криминални групировки, които се стараят да покажат кой е по-велик от тях, като в някаква степен прокуратурата също носи вина, и тя се състои в това, че държавата и прокуратура по някакъв начин не са достатъчно активни и наблюдават в някаква степен безучастно. Иван Гешев посочи, че въпросните действия не са достатъчно внимателно проверявани и разследвани.

Разследването по досъдебното производство под надзора на Специализираната прокуратура продължава. Проверяват се над 12 адреса, изземват се документи и се извършват обиски.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder