Топ вести
Собственикът на „ТАД груп“: Работим в полза на държавата не срещу нея, няма от какво да се притеснявам

Собственикът на „ТАД груп“: Работим в полза на държавата не срещу нея, няма от какво да се притеснявам

Надявам се на подкрепа както от обществото, така и от държавата – ние искаме да работим в полза на държавата, а не против нея. Това заяви в интервю за БТВ собственикът на фирмата за киберсигурност „ТАД груп“ Иван Тодоров, който днес се сдоби с обвинение в тероризъм и международна заповед за арест заради кибератаката срещу НАП.

„Вече 3-4 години се опитваме да подобрим сигурността и на частни, и на държавни институции“, подчерта той, като призна, че е изненадан от обвинението и е научил за него от медиите.

Тодоров заяви, че спазвали всички правила за съхранение на лични данни, и до ден-днешен ги спазват.

Той отрече да е подбуждал сочения от прокуратурата за извършител на хакерската атака Кристиян Бойков, но и посочи, че фирмата няма система за контрол над онлайн активността на служителите: „Не сме пъдари на нашите служители, имаме политики, които те трябва да спазват и вярваме, че го правят“.

Бизнесменът е в Канада, по думите му – на среща на веригата ресторанти, които управлява в България: Тази среща е ежегодна и подлежа на глоба от 5000 долара, ако не присъства. „Билетите ми са купени преди два месеца и мога да го удостоверя“, категоричен е той.

Собственикът на „ТАД Груп“ заяви, че се прибира през следващата седмица и планира веднага да се яви пред властите, за да помогне на разследването и да разбере в какво е обвинен.

Голяма е вероятността да бъде арестуван още на летището. Той посочва, че е на ясно с това, и че няма от какво да се притеснява.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder