Забавления за най-малките в Осмото издание на фестивала „Дунавски вълни“

Забавления за най-малките в Осмото издание на фестивала „Дунавски вълни“

През фестивалната седмица децата, които обичат да рисуват, имаха възможност да се включат в пленера „Моят Видин“, чието начало бе поставено на 23 юли пред Библиопощата със скициране на пейзажи.
Проявата бе под ръководството на художника Петър Дарковски и продължи четири дни. Готовите творби могат да се видят днес от 17.30 часа, когато ще бъде открита изложба пред Библиопощата.
Тази година специални гости в рамките на „Дунавски вълни“ бяха организаторите на фестивала „Златен кукер“. Това е първият фестивал на анимационните филми в България от новия век и е мост между професионалисти от цял свят. Той има за цел да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите. Освен работилница за деца, във Видин беше организирана и прожекция на избрани от фонда на „Златен кукер“ филми.

Осмото издание продължава тази вечер с концерт на Симона Загорова на откритата сцена при Художествена галерия „Н. Петров“, а утре на същото място, от 18.30 ч. е закриването на фестивала с участието на самодейни състави от цялата Видинска област, Антимовската духова музика и Юнашкия тиган.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder