БСП внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия

БСП внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия

ПГ на „БСП за България“ внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия, съобщи народният представител ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев по време на брифинг в Народното събрание, предаде novini.bg.

От БСП искат страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че санкциите срещу Русия вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения.
Антон Кутев смята, че доводите и мотивите, които са записали от парламентарната група, са чисто икономически. Според него за България и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат. „Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се обяви срещу санкциите“, каза още той.
„За нас най-важният довод за отмяна на санкциите си остава икономическият интерес. България има поне няколко сектори на икономиката, които губят от тези санкции. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари. Между другото част от статистиката показва, че за последните четири години стокообменът между Русия и САЩ се увеличил 4 пъти“, допълни още Кутев.
Той посочи, че логично и отговорно за нашата държава е да се отменят санкциите.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder