ГДБОП удари група за разпространение на наркотици в три области

ГДБОП удари група за разпространение на наркотици в три области

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност седем лица за участие в организирана престъпна за разпространение на наркотици в три области на страната. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Разследва се дейността им и във връзка с производство на марихуана, след като при действията по разследването е намерено и иззето оборудване за наркооранжерия.

Участниците в групата са задържани на 31 юли 2019 г. при операция на ГДБОП, Териториалните служби БОП в Бургас, Плевен-Ловеч, ГДНП и Специализираната прокуратура в три области – Бургас, Ямбол и Ловеч.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от октомври 2018 г. Извършени са претърсвания на жилища, промишлени помещения, офиси и автомобили. При обиските са намерени и иззети различни доказателства за престъпната й дейност. В жилище на един от участниците в село Дерманци, Ловешко, е открито голямо количество канабис, пакетиран за продажба на едро. Там са намерени и иззети вентилатори, осветителни тела и други части от цялостно оборудване за отглеждане на растения в затворени помещения.

В къща на друг участник в групата в село Веселиново, Ямболско, освен наркотици, е открито и иззето автоматично огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и оборудване за наркооранжрия са открити в старо промишлено помещение, където се предполага, че доскоро е бил отглеждан индийски коноп.

В едно от претърсените помещения е намерено и иззето голямо количество пари в евро.

7 човека са задържани за срок до 72 часа, и са обвинени за участие в престъпната група.
В Специализирания наказателен съд предстои, да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража за всеки от тях.

Снимки: Специализирана прокуратура

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder