Топ вести
Две видински училища ще посрещнат 15 септември с нова визия

Две видински училища ще посрещнат 15 септември с нова визия

Това стана ясно по време на обиколката на кмета Огнян Ценков в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ и Средно училище „Цар Симеон Велики“, включени в проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Заедно с него бяха двамата заместник-кметове на Общината – инж. Цветан Асенов (ръководител на проекта) и Венци Пасков, съобщиха от общината.

Инспекцията на ремонтните дейности започна от „Екзарх Антим I“, където се осъществява основна реконструкция на сградата, оформяне на околното пространство и нов физкултурен салон. След като направи огледа, Ценков обобщи: „Видяхме състоянието на учебния корпус, където всички елементи са изпълнени, видяхме кабинетите, всичко е в завършен вид. Монтирано е озвучаване, осветление и оборудване, като за всеки ученик има обособено място. То влиза в бюджета на проекта, а отделно бяха осигурени от Министерството на образованието 350 000 лв. за учебно оборудване и обзавеждане. Усилията, които всички полагаме е за 15 септември учебният корпус да е готов“.
Края на месец януари 2020 г. е крайният срок за приключване на целия проект.
Директорът на ППМГ „Екзарх Антим I“ Румяна Петрова заяви, че е изключително удовлетворена от изпълнението на проекта и качеството на работа. „Благодарна съм на Община Видин, че за всеки проблем, който сме имали, ни е подавала ръка“, сподели тя. От страна на фирмата-изпълнител, чийто управител е Валентин Кръстев бе получено уверение, че гимназията ще бъде готова да посрещне с нова визия 15 септември.

Огнян Ценков се запозна подробно и със строително-ремонтните дейности в СУ „Цар Симеон Велики“, където се извършва консервация, реставрация и експониране на сградата (паметник на културата), оформяне на прилежащото околно пространство, пристройка и надстройка на физкултурен салон, изграждане на плувен басейн. „И тук целта ни е на 15 септември учениците да започнат новата учебна година в своето училище. Видяхме, че външните дейности са осъществени на 100%, с цялостна подмяна на покрива. Поставена е съвременна дограма, която отговаря на най-високите изисквания за енергийна ефективност. Таваните са акустични, монтирано е енергоспестяващо осветление, видеонаблюдение, има нова електроинсталация, нов водопровод, ново оборудване за всички класни стаи“ – каза кметът.
Директорът Венцислав Станев също изрази мнение: „Запазваме духа на сградата, но ще бъде изключително осъвременена. Благодаря на г-н Ценков и Изпълнителя на проекта за това, че постигаме съгласие, защото има неща, които се налага да направим в по-ускорени темпове“. Заявка, че дейностите ще бъдат завършени в този срок даде и Димитър Шапков, представител на фирмата-изпълнител.
Продължава работата по изграждане на физкултурната зала и плувния басейн.


Снимки: Община Видин

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder