Топ вести
12.04.2024 - Назначени са трима заместник-министри
11.04.2024 - Заместник-кметът Борисова награди част от победителите в конкурса „С очите си видях бедата“
11.04.2024 - Грандиозно лекоатлетическо събитие ще се проведе във Видин през следващите четири дни
11.04.2024 - Продължава приема на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“
11.04.2024 - За любовта като зависимост, лъжата, парите и кариерата в петия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари
10.04.2024 - iPhone 12 64GB и iPhone 13 128GB се предлагат с до 150 лева отстъпка в онлайн магазина на Yettel
10.04.2024 - Кметът на Видин д-р Цветан Ценков проведе среща с представители на висши учебни заведения
10.04.2024 - От читалището в Ново село сигнализираха за нередности при разпределението на читалищната субсидия
10.04.2024 - Видинчанин с 3,48 промила алкохол зад волана се заби в мантинела
10.04.2024 - Монтират нови 100 камери за видеонаблюдение във Враца
Прокуратурата показа доказателства, събрани срещу „Тад груп“

Прокуратурата показа доказателства, събрани срещу „Тад груп“

По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определените мерки за неотклонение „парична гаранция“ на собственика на „ТАД груп“ Иван Тодоров и с разрешение на наблюдаващия прокурор, публикуваме части от доказателствения материал, събран в хода на разследването. Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази, съобщават от Прокуратурата.

Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.

Личните данни на магистрати, са събирани основно за прокурори и следователи, в папка със заглавие: „ Ne se chistiiiii“.

Публикуваме и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд: „Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти.“

Файл със същото име NE SE CHISTIIII беше публикуван на страницата на инспектората на ВСС и в него се съдържаха всички лични данни на съдия Мирослава Тодорова и семейството ѝ. От инспектората признаха, че това е тяхна грешка. Според прокуратурата бил направен опит за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.

От снимковите доказателства става ясно, че директорът Янков разговарял по телефона на терасата на офиса, с непознат човек и съобщава, че преди да бъдат публикувани данните в интернет пространството, две седмици преди това са ги предоставили на Бивол, БИБИСИ и Ройтерс.

Също така е установено от видео запис, че Кристиян от работния си компютър в офиса, търси имейл за връзка с БТВ, Капитал и Нова тв, от където става ясно, че именно той изпраща руски имейл до медиите.
6 дни преди да бъде изпратен имейл до медиите с линк към базата данни Бойков отворил папка с наименование „MINFIN BREACH“, на същата дата 9 юли, е извършено търсене с единните граждански номера, като прокуратурата заличава имената. След това, резултатът от търсенето е записан на текстови файл с името „search_bivol.txt“ На същата датав същата папка по единни граждански номера са търсени и на няколко физически лица. Също така и на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и на депутатът Делян Пеевски
Публикувана е и снимка от телефона на Кристиян от която се вижда, че ползва приложението „Telegram“, в което се вижда секретен чат с наименование „Биволъ“.

Спецпрокуратурата ще иска от спецапелативния съд по тежка мярка за неотклонение на Иван Тодоров.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder