Топ вести
Фестивал на крепостта баба Вида (видео)

Фестивал на крепостта баба Вида (видео)

От 2 до 4 август „Летни вечери на операта и балета „Баба Вида“.
Фестивалът се организира за трета поредна година в Крайдунавския град Видин.

За удобството на публиката е изградена специална сцена и амфитеатрална трибуна с около 800 места. В събитията предложени от операта ще се включи и „Симфониета“ – Видин.
За откриването на фестивала, в спектакъла „Набуко“ на Верди, са поканени освен български и солисти от Сърбия и Румъния. Абигаиле ще бъде Драгана Радакович, а Набуко – Йонуц Паску. В останалите роли ще се представят обичани солисти на Старозагорската опера като Ивайло Джуров – Захария, Офелия Христова – Фенена и Милко Михайлов – Измаеле. Ще дирижира Ивайло Кринчев.

На следващия ден (3 август) от 11.00 ч. е спектакълът за деца „Музикално приключение“, от 16.00 ч. е „Процесът Мерилин Монро“ от Роланд Баумгартнер, а вечерта от 21.00 ще се играе танцова драма „Нестинарка“ от Марин Големинов.

Последната вечер, на 4 август, отново от 21.00 ч. видинчани ще могат да видят оперетата „Хубавата Елена“ на Офенбах. За ролята на Елена е поканена Антоанета Добрева-Нети, Парис ще бъде Николай Моцов, Милко Михайлов ще е Менелай, а Георги Динев – Калхас. На пулта ще застане Димитър Косев.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder