Влак дерайлира след сблъсък с камион между гарите Левски – Троян

Влак дерайлира след сблъсък с камион между гарите Левски – Троян

След поредно грубо нарушение при преминаване през жп прелез е прекъснато движението на влаковете в междугарието Левски-Троян, предаде novini.bg.

Днес, в 10.00 часа, на прелез в междугарието Дойранци-Левски, тежкотоварен автомобил преминава през съоръжението при редовно задействано автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова сигнализация) и се удря с пътнически влак, движещ се по направлението Ловеч – Левски. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата композиция.

Пострадал е водача на товарния автомобил.

Графикът на движение на влаковете между Левски и Троян е нарушен. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.

Ръководствата на ДП Национална компания “Железопътна инфраструктура“ и “Холдинг БДЖ“ ЕАД призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници. Инциденти от този род нарушават графика за движение на влаковете, отнемат от личното време на пътниците, ползващи железопътен транспорт, и предизвикват значителни икономически загуби за НКЖИ и железопътните оператори.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder