„Диалогът между общинското ръководство и хората на Белоградчик е от изключително значение за развитието и бъдещето“

„Диалогът между общинското ръководство и хората на Белоградчик е от изключително значение за развитието и бъдещето“

На 8 август се състоя среща на членовете на няколко белоградчишки неправителствени организации с кмета на община Белоградчик – Борис Николов и председателя на общинския съвет – Мирослава Чавдарова, съобщиха от пресслужбата на общината.

Инициативата е на Клуба на пенсионера „Мадона“, Клуба на диабетно болните и Клуба на хората с увреждания в града.

Срещата бе открита от Симеон Илиев, председател на Клуб „Мадона“, който подчерта, че на срещата присъстват представители на различни организации, обединяващи повече от 500 членове. Всички те са заинтересовани да са в течение на новостите, които касаят решаването на проблемите на хората от горната възрастова група.
“Искаме да се запознаем с приоритетите за развитие за общината през следващите години, а също и да ни се чуе гласът, че на хората не им е безразлично кой ще ги управлява, а и да се отделя подобаващо място на живата работа с хората.“ – каза още г-н Илиев.

Присъстващите в залата зададоха множество въпроси: за благоустрояването и асфалтирането на пътната инфраструктура; за ограничаване движението на домашни животни – коне, крави, свине, кучета и други на територията на града; за снабдяването с дърва за огрев на преференциални цени;за актуализирането на пенсиите; за поддържане в добър вид на гробищния парк; за санирането на по-малките жилищни блокове; за чистотата на питейната вода и др.

Кметът на общината – Борис Николов се постара да даде максимално изчерпателни отговори. По отношение на санирането, той сподели, че по Националната програма „Енергийна ефективност“ се предвижда и санирането и на по-малките жилищни кооперации, общо 32 на брой, за които общината е съдействала за подготовка и подаване на необходимата документация.
„Бяхме готови още през 2016 г., едни от първите в България, но има забавяне на финансирането поради проблеми в самата Национална програма. Надяваме се, че през следващата година всичко да е наред.“ – каза кметът.
Стана ясно, че още от есента ще започне асфалтирането на улиците и основно през следващата година ще се облагородят и междублоковите пространства.

Г-н Николов информира за сключения договор с ДФ „Земеделие“ за цялостно преустройство на Летен кино-театър „Гъбите“, един от символите на Белоградчик, където ежегодно ще се провеждат фестивали на духовите оркестри и електронната музика и още множество нови музикални и театрални изяви, които наред с утвърдената вече културна и фестивална програма, превръщат града в център на множество събития с национално значение.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder