Топ вести
ЦИК санкционира Джамбазки за нарушение на Изборния кодекс

ЦИК санкционира Джамбазки за нарушение на Изборния кодекс

Централната избирателна комисия (ЦИК) наложи глоба от 2 000 лева на Ангел Джамбазки, че в качеството си на кандидат за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпоредби на Изборния кодекс.

В решението на ЦИК се посочва, че според Изборния кодекс се забранява използването на материали, които накърняват добрите нрави, а Джамбазки е нарушил забраната, сравнявайки реакцията на българската полиция, в случая в град Куклен, с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици – в случая за отблъскване на терористично нападение с използване на огнестрелно оръжие, пише БНР.

В телевизионен репортаж е отразена среща на кандидатите за членове на Европейския парламент с ръководството на МВР и той е излъчен.

Ден по-рано ЦИК глоби и лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов, също с 2 хил. лева ,затова, че е извършил нарушение на забраната за използване на националното знаме в агитационни материали.

В ЦИК са постъпили възражения срещу Джамбазки и Каракачанов, но и в двата случая административно-наказващият орган намира, че случаите не са маловажни.

Решението подлежи на обжалване в седемдневен срок от връчването му, пред Софийски районен съд, чрез Централната избирателна комисия.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder