Младежка банка – Монтана с арт и еко изложба

Младежка банка – Монтана с арт и еко изложба

На 9 август 2019 г. Младежка банка – Монтана проведе във фоайето на Общинския младежки дом в града, изложба, посветена на проведения този месец Арт и Еко панаир.
Всеки посетител имаше възможността да разгледа и да закупи изработени от доброволци към банката картини, вази, моливници, цветя и други предмети. От екипа на Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ уточняват, че същите са направени изцяло ръчно като за материали са използвани както природни продукти /листа, шишарки, клони, сухи треви, жълъди, черупки от градински охлюви, камъни/, така и отпадъчни субстанции /пластмасови бутилки, картон, кашони, копирна хартия, тапети, ролки от тоалетна хартия, канап, стъклени буркани и др./.
Мотото на инициативата е свързано с екологията и опазване на околната среда и има за цел да доближи максимално човека до природата. Благодарение на изработените вещи, хората могат да внесат късче от красотата навън в собствените си домове.
Чрез продажбата на предметите бяха набрани средства за финансиране на бъдещи младежки инициативи и проекти. Проектът Младежка банка – Монтана се осъществява с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и с финансовата помощ на фондация „Чарлз Стюарт Мот“.

Снимки: МИКЦ Монтана

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder