Ще има ли конкурс за избор на управител на МБАЛ-Белоградчик

Ще има ли конкурс за избор на управител на МБАЛ-Белоградчик

Болницата в Белоградчик има проблеми не от вчера. Липса на кворум провали извънредното заседание на Общинския съвет на града в петък, където бъдещето на лечебното заведение отново трябваше да се постави на масата, съобщи БНР.

Има ли решение на проблема и защо то остава неясно.

В дневния ред на сесията бе предвидено разглеждането на една единствена точка – приемане на решение относно обявяване на конкурс за избор на управител на МБАЛ „Проф. д-р Георги Златарски”. След заседанието вносителят на предложението Емил Цанков каза:

„Ние сме възмутени, като съветници, от това, че мнозинството от Общинския съвет не присъства на обявеното заседание. Като единствена точка от дневния ред е разглеждането на въпроса за обявяване на конкурс за избор на управите на общинската болница, която е със 100% общинско участие. Непровеждането на този конкурс вече пет години подлага под съмнение и сериозна опасност бъдещето на здравното заведение”.

Според кмета Борис Николов, свиканото заседание е просто пиар, преди предстоящите избори.

На въпрос каква е разликата между обявен и проведен конкурс, той поясни, че в годините над четири пъти е обявяван конкурс, но не се е провеждал, защото не е имало кандидати.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder